ساختار فعلی کره جنوبی به هیچ وجه برنمی‌تابد که این کشور دچار تنش داخلی شود
سیاسی

ساختار فعلی کره جنوبی به هیچ وجه برنمی‌تابد که این کشور دچار تنش داخلی شود

کیومرث یزدان‌پناه کارشناس شرق آسیا در گفتگو با سلام خبرنگار به سوالات مجری برنامه پاسخ داد که در ادامه می خوانید.

سؤال: ارزیابی و تحلیل شما از اوضاع در کره جنوبی چیست؟ به چه سمتی خواهد رفت؟

کیومرث یزدان‌پناه کارشناس شرق آسیا: به نظر می‌رسد این تنش؛ طوفان زودگذر در عرصه سیاست داخلی کره جنوبی باشد، چون ساختار کره اجازه نمی‌دهد که اینها کشورشان را دچار آشوب ببینند و نظم و امنیت داخلی این کشور به هم بخورد.

اما اصل ماجرا بر‌می‌گردد به اختلاف اساسی و بنیادی میان پارلمان و رئیس جمهور که با توجه به این که پارلمان کاملاً در تسخیر مخالفان دولت فعلی کره جنوبی است و اینها تلاش داشتند یون سوک یول؛ رئیس جمهور کره را استیضاح کنند،

با توجه به احساس خطری که در ساختار سیاسی این کشور شد، دولت تصمیم گرفت که حکومت نظامی اعلام کند و اجازه ندهد که شرایط در این کشور به هم بریزد. از طرف دیگر یک مسأله‌ای که وجود دارد این است که مجلس که بیش از ۱۷۰ نماینده از ۳۰۰ نماینده در اختیار حزب مخالف است، اینها اساساً مخالف خود را از چارچوب‌های سیستم فراتر گذاشتند و رفتند به سمت تشکیل یک اپوزیسیون واقعی علیه دولت مرکزی کره جنوبی و بر همین مبنا هم تلاش داشتند که با برجسته‌سازی تفکرات کره شمالی در کره جنوبی، شرایط را به این کشور سخت کنند.

ساختار فعلی کره جنوبی به هیچ وجه برنمی‌تابد که این کشور دچار تنش داخلی شود و همین مسأله هم مانع از این می‌شود که ارتش این کشور، نیرو‌های امنیتی و اینها یک تجربه بسیار سختی را در سال ۱۹۸۰ داشتند که در آن زمان اصلاً اوضاع کره جنوبی کاملاً به هم ریخت و تعداد زیادی از معترضین که دانشجو بودند کشته شدند، بنابراین اینها به هیچ وجه علاقه‌مند نیستند که کشورشان را ببرند به آن سمت و سو از بحران‌های داخلی که از کنترل آنها خارج شود.

به نظر می‌رسد با توجه به این که رهبر اپوزیسیون هم شب گذشته توسط نیرو‌های امنیتی کره جنوبی دستگیر شده، با توجه به دستگیری آنها و اختیاراتی که قانون اساسی کره جنوبی به رئیس جمهور می‌دهد، اینها پارلمان را منحل کنند و کشور کره جنوبی شاهد یک انتخابات زودرس شود و از این بحران عبور کند.

سؤال: پیش بینی شما درباره آینده منطقه شرق آسیا چیست؟ به نظر شما، رویداد‌های این چنینی را شاهد خواهیم بود؟

یزدان‌پناه: رویداد‌هایی به این سبک که فقط مختص همین کشور کره جنوبی است، اساساً ساختار کشور‌هایی مثل ژاپن و چین که کشور‌های اصلی در این منطقه هستند، ساختارشان این اجازه را نمی‌دهد، معمولاً هم سالیان سال است که تمرکز اینها بر روی سیاست‌های کلان اقتصادی در سطح جهانی، منطقه‌ای و قاره‌ای است، بنابراین حواس‌شان خیلی جمع است؛ هم چین و هم ژاپن. اما برخی از کشور‌های این سمت شرق آسیا؛ مثل میانمار و تایلند که جزو حوزه آسه‌آن هستند، ممکن است به هر حال، اصلاً تجربه هم دارند؛ کشور تایلند خود معروف است به بهشت کودتا‌های نظامی، ممکن است شاهد چنین اتفاقاتی باشیم، ولی به نظر می‌رسد اساس کار بر این است که شبه‌جزیره کره می‌تواند در ۱۰ سال آینده منشأ یک سری تحولاتی باشد که موازنه رقابت را در این منطقه بتواند تغییر دهد.


منبع: yjc.ir