دولت با اجرای طرح آبرسانی فدک از سد کارون سه به هفت شهر خوزستان موافقت کرد
سیاسی

دولت با اجرای طرح آبرسانی فدک از سد کارون سه به هفت شهر خوزستان موافقت کرد

فرشاد ابراهیم‌پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص اجرای این طرح بزرگ آبرسانی، اظهار کرد: طرح انتقال آب شمال شرق خوزستان( فدک) یک موفقیت بزرگ در حوزه استحفاظی ما به شمار می رود زیرا مشکل آب شرب ۶۸۹ روستا و شهرهای ایذه، باغملک، صیدون، قلعه تل، رامهرمز، میداوود را با جمعیتی حدود ۱۳۰ هزار نفر رفع می‌کند.

وی افزود: همچنین با موافقت دولت، مجوز برداشت آب به میزان ۶۲ میلیون متر مکعب آب از محل سد کارون سه صادر و ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی دشت های ایذه و باغمک، ۳۶ هزار هکتار از باغات این ۲ شهرستان و ۷۱۳ هکتار از شهرک‌های بومگردی، توریستی، صنعتی و گردشگری به میزان ۹۸ میلیون متر مکعب صادر شد که در اقتصاد منطقه منگشت (شمال شرق خوزستان) تاثیرگذاری مطلوبی خواهد داشت.

عنایت خاص رهبر معظم انقلاب برای اجرای طرح فدک

نماینده مردم ایذه، باغملک، دزپارت و صیدون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کمیته ترک تشریفات دولت نیز با حضور وزرای مربوطه، مجوز واگذاری این طرح را به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا صادر کرد و این طرح با عنایت خاص رهبر معظم انقلاب، تاکید رییس جمهور و حمایت های رییس مجلس و پشتیبانی های رییس قوه قضاییه به زودی اجرایی می‌شود.

وی بیان کرد: در شرایط کنونی کشور، موافقت با این طرح بزرگ، اقدامی جهادی است که جا دارد از دولت چهاردهم و تصمیم گیران تاثیرگذار برای موافقت با اجرای این طرح بزرگ آبرسانی قدردانی کرد.

منگشت بار دیگر مانند ققنوس سر از خاک بیرون می‌آورد

ابراهیم زاده با اشاره به تلاش های انجام شده از سوی نهاد ریاست جهوری، معاون اول رییس جمهور،سازمان برنامه و بودجه، استاندار خوزستان و سازمان آب و برق استان برای فراهم شدن زمینه اجرایی طرح انتقال آب فدک گفت: «بی شک اجرای این طرح بزرگ منطقه منگشت (شمال شرق خوزستان) بار دیگر مانند ققنوس سر از خاک بیرون آورده و تحول عظیمی در حوزه گردشگری و رونق اقتصادی این منطقه ایجاد می کند».

به گزارش ایرنا، ابراهیم پور همچنین در یادداشتی عنوان کرده است: طرح آب‌رسانی شمال شرق خوزستان، موسوم به "فدک"، تنها یک پروژه زیربنایی نیست، بلکه نمادی از اراده و عزم راسخ برای حل یکی از بزرگترین چالش‌های استان خوزستان در زمینه تأمین آب شرب و کشاورزی است. این طرح، با پیگیری‌های بی‌وقفه و مستمر در شش ماه گذشته، به یکی از پروژه‌های پیچیده و حیاتی منطقه تبدیل شده است.

وی در این یادداشت آورده است: این طرح نه تنها یک مسئولیت برای من، بلکه به نوعی آرمان زندگی‌ام بوده است. در تمام این روزها و شب‌های پرتنش و استرس‌آور، که گاهی در دل امید و گاهی در مواجهه با ناامیدی به سر می‌بردم، همواره تنها به یک هدف فکر کرده‌ام: تأمین آب برای مردمی که بیش از دو دهه در انتظار این لحظه بودند. هیچ‌چیز از عزم راسخ من در جهت تحقق این طرح نکاسته است. طرح فدک در پی همت جمعی تمامی نهادها و مسئولان به سرانجام می‌رسد.

نماینده مردم ایذه، باغملک و صیدون در بخش دیگری از این یادداشت با تاکید بر اینکه در کنار تمام این تلاش‌ها، یکی از چالش‌های بزرگ تأمین منابع مالی بود آورده است: در این مسیر، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاونین وی، خزانه‌دار کل کشور و عضو هیئت ترک تشریفات با تدبیر و پیگیری‌های خود، مساعدت لازم را داشتند. این معاضدت نه تنها برای تأمین آب شرب، بلکه برای تأمین آب کشاورزی و توسعه زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی منطقه تخصیص یافت.

ابراهیم پور یادآورشد: حمایت‌های بی‌دریغ برخی از فرزندان برجسته استان خوزستان، همچون رحیم ممبینی جانشین سازمان برنامه و بودجه، ابوالفضل کیانی بختیاری رئیس دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، همکاران مجمع نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی و همچنین تلاش های سردار محسن رضایی و سردار علی شمخانی برای تصویب اجرای این طرح بسیار تاثیرگذار بود. تصویب این طرح بر همه مردم استان خوزستان مبارک باد.

بر اساس این گزارش، پیش از این مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان و رییس شورای هماهنگی صنعت آب و برق در استان در خصوص این طرح گفته بود که آبی که از طریق طرح فدک برای منطقه تامین می شود تنها برای شرب نیست؛ یکی از دلایل کندی کار نیز این بود که سندها بر اساس آب شرب ثبت شده بود ولی با پیگیری های صورت گرفته تصمیم بر آن شد که تامین آب کشاورزی نیز به سندها اضافه شود تا بتوانیم از بُعد اشتغال کشاورزی هم برای مردم منطقه کاری انجام دهیم، که خوشبختانه مورد تایید قرار گرفت؛ اگر طرح فدک سریعتر عملیاتی شود شاهد تحولات خوبی در منطقه خواهیم بود.

عباس صدریان فر مهمترین طرح در حوزه مسئولیت های سازمان آب و برق خوزستان، را طرح فدک عنوان کرده است.


منبع: irna.ir