به گزارش خبرنگار ایرنا،" ارژنگ جوادی" روز سه شنبه در گردهمایی توسعه همکاری های صنعت ، جامعه و دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج افزود: در حوزه تولید هستههای اولیه به دلیل اینکه فناورانه هستند وابستگی بالایی وجود دارد.
وی بیان کرد: این هستههای اولیه شامل بذور اولیه، تخم چشم زده ماهی، حوزههای مختلف زراعت، دام، باغ، طیور هستند.
دبیرستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ،غذا و کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: در زمینه تولید هستههای اولیه به دلیل اینکه فناورانه هستند وابستگی بالایی وجود دارد که با تقویت شرکتهای دانش بنیان این وابستگی قابل حل است.
جوادی گفت: اکنون توسط ۶۴۰ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه امنیت غذایی کشور ، یک هزار و ۲۵ محصول دانش بنیان و فناورانه تولید می شود که پیش از این از طریق واردات تامین میشد.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، غذا و کشاورزی کشور یادآورشد: تولید این محصولات توسط شرکتهای دانش بنیان نشان میدهد که توانایی خوبی در کشور وجود دارد که لازم است برای رفع وابستگیها، با حمایت و ارائه مشوقها تقویت شود.
وی اضافه کرد: تمام همت معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و ستاد غذا و کشاورزی این است که وابستگیهای کشور را در این بخش کاهش داده و فناوریهای مورد نیاز در داخل تولید شود.
جوادی با بیان اینکه وابستگی زیادی در بخش دام و طیور داریم ، افزود: نهادهای دامی بیشتر وارداتی هستند که این وارداتی به ظرفیتهای کشور باز میگردد.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، غذا و کشاورزی گفت: محورهای مورد توجه در کشاورزی آینده شناسایی منابع و محیط های جدید شامل تولید فرآوردههای غذایی مورد مصرف انسان مثل تولید گوشتهای مصنوعی و کشت در بیابانها، سواحل و اراضی نامتعارف است.
وی تاکید کرد: اکنون ظرفیت دانشگاهها ومراکز علمی شناسایی شده و در مقابل نیازهای فناورانه صنعت نیز احصا و تحلیل خواهد شد.
در گردهمایی توسعه همکاری های صنعت ، جامعه و دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ظرفیت های این دانشکدگان برای همکاری های بیش از پیش با صنعت ازسوی معاونت علمی و پژوهشی آن معرفی شد.