به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، غلامرضا نوری قزلجه روز شنبه در نخستین همایش ملی مدیران زن وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به میزان بالای ضایعات و دورزریر مواد غذایی در کشور، افزود: یکی از عرصه هایی که مدیران زن میتوانند نقش موثری در آن ایفا کنند، اصلاح الگوی مصرف است.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در انتهای زنجیره تولید که فرآورده غذایی با ارزش شکل می گیرد بیشترین هدر رفت اتفاق می افتد و این دورریز نه فقط اسراف محسوب می شود، بلکه به زیان اقتصاد ملی و خانوار است.
وی بیانداشت: مدیریت درست مصرف، به معنای جلوگیری از اسراف، کمک به اقتصاد ملی، ارتقای سلامت عمومی و کاهش هزینه های درمانی است و این مسئولیت ویژه ای است که زنان بهویژه در جایگاه مدیریتی می توانند به خوبی ایفا کنند.
این عضو کابینه دولت چهاردهم تصریحکرد: حدود ۹۰ درصد روغن و نزدیک به ۳۰ درصد شکر کشور وارداتی است که واردات این کالاها نیاز به ارز دارد، آن هم ارزی که با دشواری و از طریق فروش نفت تأمین میشود.
نوری قزلجه اضافهکرد: با این حال مصرف این اقلام در کشور حدود ۱.۵ تا ۲ برابر متوسط جهانی و حتی استاندارد مصرفی تعیین شده خودمان است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: این سطح بالای مصرف، نه تنها هیچ تاثیر مثبتی بر سلامتی، نشاط یا افزایش طول عمر جامعه ندارد، بلکه طبق نظر پزشکان منشا بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و سکته ها است.
وی اظهار داشت: پس با کالاهایی روبهرو هستیم که به سختی تهیه و بیش از حد مصرف میشود و در نهایت هزینه های درمانی را نیز افزایش می دهد.
نوری قزلجه خطاب به مدیران زن گفت: در چنین شرایطی مدیران زن می توانند در فرهنگ سازی درست مصرف نقش تعیین کننده ای داشته باشند.
به گفته وی، اصلاح مصرف در حوزه روغن، شکر و سایر مواد غذایی وظیفه ای دینی و ملی است که نقش مهمی در سلامت جامعه دارد.