به گزارش ایرنا، فعالان اقتصادی حوزه صنعت، معدن و تجارت کردستان بعدازظهر چهارشنبه در نشستی با وزیر صمت از مطالبات، مشکلات و خواسته هایشان گفتند.
این نشست ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزار شد و در ابتدا مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان به بیان گزارشی از وضعیت صنعت و معدن استان پرداخت.
بختیار خلیقی اظهار کرد: کردستان با دارا بودن ۱۸ ماده معدنی و ذخیره بیش از یک میلیارد تن ماده معدنی از شرایط ویژه ای در حوزه توسعه صنعتی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه کردستان در حال عبور به سمت صنعتی شدن است، افزود: ۲ هزار و ۹۴۹ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش صنعت استان انجام شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: هزار و ۸۵ واحد صنعتی معادل ۸۴ درصد فعال و ۱۰ درصد آن غیر فعال اند و در بخش معدن هم ۳۹۴ پروانه بهره برداری صادر شده است که از این تعداد ۲۱۱ مورد فعال و مابقی غیرفعال و در حال تجهیز هستند.
اجرای ۱۸ پروژه در زمینه زنجیره فولاد در استان
خلیقی با بیان اینکه سالانه بیش از پنج میلیارد دلار مبادلات تجاری در استان انجام می شود، گفت:۲۲ هزار نفر اشتغال در حوزه صنعت، بیش از پنج هزار نفر بخش معدن، ۸۴ هزار نفر دارای پروانه صنفی و ۱۹۶ هزار نفر جامعه مرزنشین استان را تشکیل داده اند.
وی با بیان اینکه ۴۰۰ هزار نفر جامعه مخاطب در حوزه صنعت، معدن و تجارت در استان وجود دارد، گفت: ۳۷ درصد اشتغال و ۴۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی استان مربوط به بخش صمت است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان از اجرای ۱۸ پروژه در زمینه زنجیره فولاد خبر داد و گفت: ۶۵۶ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در این زنجیره انجام خواهد شد و ۶ هزار و ۲۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد خواهد کرد.
خلیقی پتروشیمی، لاستیک بارز، تراکتورسازی و سیمان، شرکت معدنی زرکوه را از مهمترین واحدهای صنعتی و معدنی استان خواند و بیان کرد: تامین ارز واحدهای صنعتی در بانک مرکزی، تخصیص کم تسهیلات مورد نیاز واحدهای صنعتی از جمله مشکلات بخش صنعت استان است.
وی بیان کرد: سرانه میانگین زمین صنعتی در کشور ۱۸ مترمربع و در کردستان هشت مترمربع است لذا می طلبد با تخصیص اعتباراتی برای توسعه شهرک های صنعتی اقدام شود.
خلیقی یادآور شد: کردستان جزو استان هایی است که هزار و ۱۵۰ مگاوات برق تولید در حالیکه ۶۵۰ مگاوات مصرف می کند لذا انتظار می رود خاموشی در این استان به ویژه در واحدهای تولیدی کمتر اعمال شود.
لزوم حمایت ویژه از واحدهای تولیدی استان
رئیس خانه صنعت، معدن کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه سهم صنعت کردستان در اقتصاد ملی کم است، اظهار کرد: با همه ظرفیت های خدادادی و شرایط موجود استان، همچنان در بخش صنعت عقب تر از میانگین کشوری است.
سیدکمال حسینی سهم تسهیلات بخش استان را ۲۰۰ میلیارد تومان خواند و افزود: نوسانات قیمت ارز برای تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی به مشکل اساسی برای تولیدکنندگان تبدیل شده است.
وی ادامه داد: بیشتر واحدهای تولیدی کردستان جزو صنایع کوچک هستند که برای اینکه بتوانند فعالیت کنند نیاز به حمایت ویژه دارند.
رئیس خانه صنعت، معدن کردستان پیشنهاد ما این است برای صنعت استان پنج همت برای سرمایه در گردش از بانک مرکزی و خارج از نوبت ارز مورد نیاز مواد اولیه به واحدهای تولیدی ما را اختصاص دهند.
اعطای هزار میلیارد تومان سرمایه درگردش به واحدهای تولید لوازم خانگی بانه
کریم محمودی، فعال اقتصادی حوزه صنعت استان کردستان در این نشست اظهار کرد: از سال ۱۳۹۷ که واردات اقلام خانگی به کشور ممنوع شد، تعداد زیادی از سرمایه گذاران بانه ای در شهرک صنعتی این شهرستان اقدام به سرمایه گذاری در تولید محصولات خانگی کردند.
وی با اشاره به اینکه سال ۱۳۹۷، میزان اشتغال بانه ۵۰ نفر بود، افزود: با شروع بکار واحدهای تولید لوازم خانگی میزان اشتغال در این شهرک به ۲ هزار و ۱۰۰ نفر رسید.
این فعال اقتصادی حوزه صنعت اضافه کرد: در یکی ۲ سال اخیر به دلیل نبود سرمایه در گردش بسیاری از واحدهای مستقر در این شهرک صنعتی اقدام به تعدیل نیرو کرده اند.
محمودی خواستار پرداخت هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای مستقر در این شهرک صنعتی شد و گفت: واردات کالا اگر انجام شود باعث ایجاد رقابت و افزایش کیفیت کالا می شود ولی به شرطی که با تخفیف همراه نباشد چراکه این مورد به تولید آسیب می زند.
راه اندازی کارخانه نوآوری در کردستان
نماینده شرکت های دانش بنیان و فنی مهندسی در کردستان هم در این نشست اظهار کرد: ۵۵ شرکت دانش بنیان در استان فعالیت می کنند که از این تعداد ۴۰ شزکت دارای مجوز از وزارت صمت هستند.
گلاله یزدان پناه با بیان اینکه رشد شرکت های دانش بنیان مستلزم حمایت مستمر و هدفمند است، افزود: حمایت از زیرساخت های نوآوری به ویژه کارخانه نوآوری در سنندج با مشارکت خصوصی و راه اندازی شهرک دانش بنیان و ایجاد زون دانش بنیان، تقویت صندوق پژوهش و فناوری از جمله درخواست های ماست.
وی ادامه داد: ایجاد سازوکار موثر برای معرفی محصولات دانش بنیان به واحدهای صنعتی و تقویت همکاری وزارت صمت با پارک علم و فناوری برای توسعه خوشه های فناورانه و توانمندسازی نیروی انسانی از دیگر خواسته های ما است.
به گزارش ایرنا، «سیدمحمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه هیاتی بعدازظهر چهارشنبه وارد استان کردستان شد. وی در بدو ورود، با حضور در گلزار شهدای سنندج به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.
نشست با فعالان اقتصادی حوزه صنعت، معدن و تجارت، و همچنین دیدار با خانواده معظم شهدا از دیگر برنامههای روز نخست سفر وزیر صمت به این استان است.
در دومین روز سفر، بازدید از پروژهها و واحدهای صنعتی در دستور کار قرار دارد. کارخانه لاستیک بارز کردستان، شهرک صنعتی آونگان قروه، واحد تولید کنسانتره و طرحهای تولید گندله و آهن اسفنجی شرکتهای سپهر صنعت آرتا و لوتوس تجارت از جمله واحدهایی هستند که مورد بازدید قرار می گیرند.
همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت از طرح تولید ورق گرم فولادی شرکت صنایع فولاد کردستان، طرح تولید کنسانتره آهن و معدن سنگآهن گلالی قروه، طرح تولید آهن اسفنجی شرکت صنایع فولاد کردستان در شهرستان بیجار، و طرح تولید گندله آهن شرکت صبا امید غرب خاورمیانه بازدید می کند.