به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، سی و یکمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران و هفدهمین کنفرانس مهندسی و فناوری فوتونیک به ابتکار انجمن اپتیک و فوتونیک ایران و با همکاری بیش از ۲۵۰ موسسه صنعتی، دانشگاهی و مجامع علمی و تحقیقاتی داخل کشور به صورت سالانه در محل دانشگاههای ایران برگزار میشود.
هر ساله تعداد زیادی از محققان، متخصّصان و صاحبنظران در زمینههای مربوطه دعوت میشوند تا مقالههای پژوهشی خود را که حاوی یافتههای نو در زمینههای موضوعی کنفرانس است از طریق وب سایت کنفرانس ارسال کنند.
آشنایی متخصّصان و پژوهشگران دانشگاهی و مراکز پژوهشی و صنعتی کشور با فعالیت یکدیگر، مبادله اطلاعات و ایجاد ارتباط بین صنعتگران و پژوهشگران، آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی و فناوری در زمینههای گوناگون اپتیک و فوتونیک در کشور و تشکیل میزگردهای تخصّصی از اهداف این کنفرانس است.
سی و یکمین دوره این کنفرانس امسال به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
حسین ثقفیفر رئیس انجمن اپتیک ایران در حاشیه برگزاری این کنفرانس در گفتوگو با خبرنگار ایرنا توضیح داد: انجمن اپتیک شاخهای از انجمن فیزیک ایران است و از سال ۱۳۸۲ اپتیک و فوتونیک شروع به فعالیت کرده است.
وی ادامه داد: اعضای انجمن اپتیک و فوتونیک را اعضای هیات علمی دانشگاههای مختلف و شرکتهای دانشبنیان تشکیل دادهاند.
ثقفی درباره برگزاری کنفرانس اپتیک و فوتونیک توضیح داد: بعد از تعیین محل برگزاری کنفرانس در شهریورماه فراخوان عمومی برای دریافت مقالات اعلام شد و بیش از ۳۰۰ مقاله به دست انجمن رسید که ۹۰ مقاله به صورت شفاهی و ۲۱۰ مقاله به صورت پوستری بود
رئیس انجمن اپتیک تاکید کرد: برگزاری کنفرانسهایی از این دست کمک میکند تا ارزش عملی علومی که در دانشگاهها تدریس میشود آشکار و تاثیرگذاری آنها در صنایع مختلف بیان شود.
وی افزود: هم اکنون ارتباط خوبی بین علم اپتیک و فوتونیک و صنعت نوپای اپتیک و فوتونیک وجود دارد و از طریق شرکتهای دانشبنیان این ارتباط در حال بهبود است.
ثقفی درخصوص قراردادهای صنعتی در حوزه اپتیک و فوتونیک گفت: آمار دقیقی از میزان قراردادهای داخلی در دست نیست اما نسبت به آمارهای جهانی وضعیت خوبی نداریم، اتحادیه اروپایی ۱۳۳ میلیون یورو در حوزه سیلیکون فوتونیک سرمایهگذاری کردند و در تلاش هستند در این زمینه با کشور چین فاصله زیادی نداشته باشند و سیلیکون فوتونیک در آمریکا بیش از ۱۰ بازار تقاضا به ارزش ۱۰ میلیارد دلار دارد و رشد صنعت آن بالای ۴۰ درصد است.
رئیس انجمن اپتیک تاکید کرد: برای حمایت از علم اپتیک و فوتونیک بایستی سازمانهای مردمنهاد که از متخصصان تشکیل شده است را به رسمیت بشناسیم و در چرخه توزیع بودجههای تحقیقاتی، برای مراکز دانشگاهی و سفارشهای تحقیقاتی گرنتهای لازم تهیه شود و پایش مناسب انجام شود که از این تحقیقات نتایج کاربردی به دست آید.
منبع: irna.ir
نظر دهید