سرمایه‌گذاری ۱۶ هزار میلیارد ریالی صنعت آب و برق سمنان در دهه فجر + فیلم
اقتصادی

سرمایه‌گذاری ۱۶ هزار میلیارد ریالی صنعت آب و برق سمنان در دهه فجر + فیلم

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۷۵۶ طرح‌ عمرانی و اقتصادی با اعتبار ۸۹ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال دهه فجر ۱۴۰۳ در استان سمنان بهره‌برداری شده است که از این تعداد ۶۵۹ طرح با ۳۹ هزار و ۸۲۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری مربوط به بخش عمرانی و ۹۷ طرح با اعتبار ۴۹ هزار و ۴۹۳ میلیارد ریال با اشتغالزایی برای یک‌هزار و ۶۱۰ نفر مربوط به بخش اقتصادی است.

حمید احسانی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای، منصور کشاورزیان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب، مجید وفایی مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای و سیدمحمدحسینی‌نژاد مدیرعامل شرکت توزیع برق سمنان روز چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه به ارایه گزارشی از اقدام‌های مربوط به دهه فجر ۱۴۰۳ در استان سمنان پرداختند که در ادامه به این موضوع‌ها پرداخته شده است.

بررسی راهکارهای انتقال آب تا ۲ منطقه بحرانی فرونشست

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان گفت: طرح‌های آبرسانی برای این استان با سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریال از فروردین ۱۴۰۳ تا کنون امضای قرارداد شد.

احسانی افزود: مطالعات انتقال آب از دریای عمان به سمنان در دست انجام است و انتقال آب دریای خزر نیز در قانون بودجه کشور دیده شده است و ردیف اعتباری دارد.

وی ادامه داد: سمنان دارای هفت محدوده درگیر فرونشست در حد زیاد و خیلی زیاد است. دشت سمنان و دامغان دچار فرونشست خیلی زیاد و بحرانی است.

وی با بیان اینکه فرونشست در برخی مناطق سمنان بیش از سه‌برابر استاندارد جهانی است، اضافه کرد: استاندارد جهانی فرونشست یک و نیم سانتیمتر در سال است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان گفت: جلوگیری از اضافه برداشت از سفره آب‌های زیرزمینی در استان با اهتمام در دست پیگیری است و طی یک‌سال گذشته ۱۷ میلیون مترمکعب اضافه برداشت از چاه‌های مجاز جلوگیری شد.

سرمایه‌گذاری ۱۶ هزار میلیارد ریالی صنعت آب و برق سمنان در دهه فجر + فیلم
سد فینسک سمنان

سرمایه‌گذاری ۱۸۰۶ میلیارد ریالی در بخش آب و فاضلاب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سمنان گفت: طرح‌های آبرسانی این شرکت با سرمایه‌گذاری یک‌هزار و ۵۱۰ میلیارد ریال دهه‌فجر ۱۴۰۳ افتتاح شد.

کشاورزیان افزود: ۲۹۶ میلیارد ریال برای آغاز عملیات اجرایی طرح‌های آبرسانی دهه‌فجر ۱۴۰۳ در سمنان درنظر گرفته شد.

وی ادامه داد: اصلاح شبکه آب آشامیدنی، حفر چاه و بازسازی و اصلاح مخازن از جمله طرح‌های آغاز و افتتاحی دهه‌فجر ۱۴۰۳ سمنان است.

وی ادامه داد: نصب سامانه‌های کنترلی هوشمند، ۲ حلقه حفر چاه، ارتقای کمی کیفی تصفیه‌خانه فاضلاب سمنان و تامین زیرساخت‌های نهضت ملی مسکن از جمله طرح افتتاحی و آغاز به کار دهه‌فجر ۱۴۰۳ در سمنان است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سمنان گفت: نخستین مرکز دیسپاچینگ و نگهداری و بهره‌برداری از منابع آبی توسط آب و فاضلاب در سمنان راه‌اندازی شد که ۴۶ درصد شبکه آب و فاضلاب را زیر پوشش دارد و در مدیریت مصرف و پایداری شبکه آبرسانی در زمان اوج مصرف موثر است.

سرمایه‌گذاری ۱۶ هزار میلیارد ریالی صنعت آب و برق سمنان در دهه فجر + فیلم
تصفیه‌خانه پساب سمنان

تصفیه پساب منبع جدید تامین آب تلقی نشود

کشاورزیان تاکید کرد: تامین آب آشامیدنی به دلیل وضعیت بارندگی‌ها مطلوب نیست و توجه ویژه به استفاده از پساب باید به عنوان منبع جایگزین مصرف آب از منبع‌های زیرزمینی برای صنایع بزرگ مورد توجه باشد.

وی ادامه داد: تصفیه پساب نباید به عنوان منبع جدید تامین آب دیده شود، بلکه باید جایگزین تامین منابع آبی برای جلوگیری از افزایش فرونشست شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سمنان گفت: عمق چاه‌های تامین آب آشامیدنی به ۳۵۰ متر رسیده است و آب استحصالی از عمق بیشتر، کیفیت کمتری دارد و باید برای ارتقای کیفیت آب هزینه بیشتری انجام داد.

وی تاکید کرد: اگر برای تامین آب پایدار برای شهرهای دچار کم‌آبی فکری نشود، مهاجرت دور از انتظار نیست و باید مجوز فعالیت صنایع‌آب‌بر محدود شود.

سرمایه‌گذاری ۱۶ هزار میلیارد ریالی صنعت آب و برق سمنان در دهه فجر + فیلم
نیروگاه خورشیدی

سرمایه‌گذاری ۲۵۲۰ میلیارد ریالی توسط برق منطقه‌ای سمنان

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سمنان گفت: چهار طرح برق رسانی با سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال به مناسبت دهه فجر ۱۴۰۳ در شهرهای مختلف این استان افتتاح می‌شود.

وفایی ادامه داد: طرح‌های برق‌رسانی در زمینه توسعه انرژی خورشیدی با سرمایه‌گذاری ۱۷۷ هزار میلیارد ریالی با همراهی بخش خصوصی در دست اقدام است.

وی بیان کرد: ناترازی برق در کشور سیاست‌گذاری‌ها را به سمت توسعه نیروگاه خورشیدی برده است و تولید ۲‌ هزار و ۴۰۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی در سمنان هدف‌گذاری شد.

وی با اشاره به افزایش تولید برق از نیروگاه‌های خورشیدی در یک سال اخیر از ۲ به ۳۲ مگاوات در زمان حاضر افزود: تولید برق از نیروگاه بزرگ خورشیدی در سمنان و دامغان هر کدام به میزان ۱۰ و ۶ مگاوات در منطقه ویژه اقتصادی سمنان و بقیه در بخش توزیع برق این استان است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سمنان با بیان اینکه از روز جمعه کاهش دما و افزایش سرما پیش‌بینی می‌شود تاکید کرد: همراهی مردم با مدیریت مصرف برای عبور از این دوره اوج سرما ضروری است.

سرمایه‌گذاری ۱۶ هزار میلیارد ریالی صنعت آب و برق سمنان در دهه فجر + فیلم

افتتاح ۷۸ طرح توزیع برق سمنان

مدیرعامل شرکت توزیع برق سمنان گفت: ۷۸ طرح برق‌رسانی با ۲ هزار و ۳۴۵ میلیارد ریال در هفت محور به برکت دهه‌فجر ۱۴۰۳ در نقاط مختلف سمنان به بهره‌برداری رسید.

حسینی‌نژاد بیان کرد: چهار طرح مشارکت با بخش خصوصی برای احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۸۰۰ کیلووات با اعتبار ۲۴۰ میلیارد ریال و اجرای ۱۰ طرح مشارکتی به منظور ساخت ۱۵۰ واحد نیروگاه‌های خورشیدی حمایتی با ظرفیت ۷۵۰ کیلووات با سرمایه‌گذاری ۲۲۵ میلیارد ریال از جمله طرح‌های افتتاحی سمنان به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه شرایط تامین سوخت، تولید برق را در زمستان دچار مشکل کرده است، افزود: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و روستاهای دارای شرایط در سمنان از برق برخوردار هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق سمنان ادامه داد: کنترل هوشمند و از راه‌دور مشترکان دارای مصرف برق زیاد در دست پیگیری است.

به گفته وی ۸۵ درصد اداره‌های استان سمنان مجهز به کنتورهای کنترل‌پذیر است و تلاش می‌شود شمار زیادی از واحدهای صنعتی این استان طبق تفاهم‌نامه‌ تا تابستان ۱۴۰۴ مجهز به این نوع کنتور شوند.

وی اضافه کرد: با تلاش همکاران و متخصصان صنعت برق فروپاشی شبکه برق طی چند سال اخیر در ایران رخ نداد و این موضوع جزو دستاوردهاست.

پایدار ۲۰ ساله شبکه برق تا وضعیت نامناسب وصول مطالبات

حسینی‌نژاد اظهار کرد: در جهان بین چهار تا پنج سال وقوع فروپاشی شبکه برق دور از انتظار نیست و در نظام جمهوری اسلامی ایران طی ۲ دهه اخیر فروپاشی شبکه برق رخ نداد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق سمنان تاکید کرد: همراهی رسانه در ترویج فرهنگ مدیریت مصرف کمک‌کننده است.

به گفته وی، وصول مطالبات شرکت توزیع برق وضعیت خوبی ندارد و به کمتر از ۶۰ درصد رسید و این رقم در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۹۰ درصد است.

به گزارش ایرنا، سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استان‌های شمالی به استان‌های جنوبی کشور است و به عبارتی می‌تواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.


منبع: irna.ir