به گزارش ایرنا از وزارت صمت، سعید شجاعی یکشنبه شب در جمع اعضای انجمن صنایع بازیافت گفت: مصرف مجدد کالاهای قابل بازگشت (لجستیک معکوس) در دنیا سابقه طولانی دارد و در کشور ما هم با توجه به حجم بالای تولید پسماند، نیازمند ایجاد ساز و کاری برای استفاده از این چرخه پر سود است.
وی افزود: نظام حکمرانی مدیریت پسماند در کشور نیاز به بازبینی اساسی دارد و باید با استفاده از تجربیات کشورهای موفق در دنیا به این موضوع ورود کنیم.
معاون برنامهریزی، نوآوری و هوشمند سازی وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: اصلاح برخی از فرایندها و مشارکت موثر دستگاههای مرتبط، فرهنگسازی مناسب و استفاده از فناوری و روشهای خلاقانه نیاز توسعه صنعت بازیافت است.
وی در ادامه تصریح کرد: اقتصاد چرخشی پایدارتر از نظام اقتصاد خطی فعلی است، چرا که منابع مورد استفاده، ضایعات و هدررفت انرژی را کاهش میدهد، منابع را حفظ و به کاهش آلودگیهای زیستمحیطی کمک میکند.
شیخ اضافه کرد: اشتغالزایی پایدار، حداقل شدن برداشت از منابع طبیعی، کاهش انتشار پسماند و آلایندگی ناشی از آن، کاهش هزینه و ... از دلایلی است که باید بر توسعه صنعت پسماند تاکید کرد.
وی همچنین گفت: تدوین سند توسعه این صنعت در دستور کار وزارت قرار دارد و در این راه از همفکری و پیشنهادات بخش خصوصی استقبال میکنیم.
در این نشست، اعضای انجمن صنایع بازیافت به طرح موضوعات و موانع توسعه این صنعت پرداختند و از پیشگام شدن وزارت صمت برای تدوین سند و رفع گام به گام مشکلات صنعت بازیافت استقبال کردند.
منبع: irna.ir
نظر دهید