استاندار یزد: نیروهای بومی برای هیات مدیره شرکت‌های صنعتی و معدنی استفاده شود
اقتصادی

استاندار یزد: نیروهای بومی برای هیات مدیره شرکت‌های صنعتی و معدنی استفاده شود

به گزارش ایرنا، "محمدرضا بابایی " شنبه شب در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان یزد که با حضور وزیر صمت برگزار شد، گفت: انتظار داریم که به عنوان متولی صنعت کشور مدافع استان‌ها باشید ، نیروهای استان بسیار توانمند و فرهیخته هستند و انتظار این است که برای هیات مدیره شرکت‌ها از آنها بیش از پیش بهره گرفته شود.

وی با بیان اینکه یزد دومین استان معدنی و چهارمین استان صنعتی کشور است، گفت: صنعتگران انتطار دارند، بیشتر به این استان سفر کنید و از واحدهای صنعتی و معدنی بازدید و در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار بگیرید.

آینده یزد به‌خاطر مهاجرپذیری و مهاجر فرستی در خطر است

نماینده مردم یزد، اشکذر و زارچ در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فعالیت اقتصادی استان تماما توسط بخش خصوصی اداره می‌شود، گفت: آنها با سرمایه‌ و توان مدیریتی خود پایه و اساس صنعت و تولید را ایجاد کردند و دولتی نبودن اقتصاد استان یزد، یک مزیت است.

"محمد صالح جوکار " افزود: تامین اجتماعی هیچ مبلغی در استان یزد سرمایه‌گذاری نکرده است در حالی که در استان یزد یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

وی با بیان اینکه ۴۵ درصد از افراد زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی در یک شهرستان استان یزد، غیربومی هستند، تصریح کرد: یزد یک استان مهاجرپذیر شده که اکثر آنان نیروی کارگر هستند و مدرک تحصیلی حداقلی دارند، از سوی دیگر استان یزد یک استان مهاجر فرست است که نیروهای دانش آموخته دانشگاهی هستند زیرا صنایع ایجاد شده در استان متناسب با رشته‌های دانشگاهی نیست.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: روند مهاجرت، آینده استان را به خطر می‌اندازد.

استفاده از نیروهای بومی برای هیات مدیره شرکت‌ها

نماینده مردم حوزه انتخابیه مهریز، بافق، ابرکوه، خاتم، بهاباد و مروست در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست ضمن گلایه از انتخاب هیات مدیره غیربومی برای شرکت‌های صنعتی و معدنی استان، گفت: در یک شرکت تولید حدود هفت هزار نفر کار می کنند، هیات مدیره آن غیربومی است، این چه روش و سبکی است؟

"محمدرضا صباغیان" افزود: یک هزار نفر از این افراد دارای مدرک دکتر ، مهندس و متخصص هستند، اما از این افراد توانمند بومی برای هیات مدیره استفاده نمی شود، این بی عدالتی است.

وی گفت: در برخی از شهرستانهای استان به صورت انفجاری کارخانه ایجاد شده و در برخی شهرستان ها اصلا یک واحد تولیدی راه اندازی نشده و این ناعادلانه است.

صباغیان از پرداخت نشدن ۱۵ درصد حقوق دولتی مناطق معدنی انتقاد کرد و افزود: این مبلغ به‌منظور توسعه زیرساخت‌های آن و رفع آسیب‌های محیط زیستی در نظر گرفته شده که وصول نمی شود.

رویکرد استان تکمیل زنجیره ارزش افزوده در واحدهای معدنی و صنعتی

مدیرکل صمت استان یزد نیز گفت: سه هزار ۴۵۶ پروانه تاسیس با اشتغال ۱۱۱ هزار نفر در استان صادر شده است.

"محمدکاظم صادقیان " از صدور ۸۵۳ پروانه بهره‌برداری در بخش معدن خبر داد و افزود: این پروانه‌ها زمینه اشتغال ۱۵ هزار نفر را در استان فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد اشتغال استان مربوط به بخش صنعت و معدن است، تصریح کرد: مهمترین رویکرد این سازمان تکمیل زنجیره ارزش افزوده صنایع صنعتی و معدنی و جلوگیری از خام فروشی است.

نزدیک به سه هزار و پانصد واحد تولیدی در استان یزد فعال و افزون بر یکصد و ۱۰ هزار نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.


منبع: irna.ir