به گزارش ایرنا، مسابقات وزنهبرداری قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا دی ماه امسال در دوحه قط برگزار شد که در ردهبندی تیمی رده سنی جوانان، تیم ایران با ۷۲۷ امتیاز، با اقتدار روی سکوی قهرمانی آسیا ایستاد و ازبکستان با ۶۸۴ امتیاز و عربستان با ۵۹۴ امتیاز به ترتیب در ردههای دوم و سوم تیمی قرار گرفتند.
در بخش دختران هم تیم وزنهبرداری ایران در ردهبندی تیمی جوانان در رقابتی نزدیک با قزاقستان، تایوان و هند در رده چهارم ایستاد. در این ردهبندی تیمی دختران، قزاقستان با ۵۹۸ امتیاز قهرمان جوانان شد، تایوان با ۵۸۶ امتیاز دوم شد، هند با ۵۸۴ امتیاز سوم شد و ایران با ۵۷۷ امتیاز در رده چهارم قرار گرفت.
کاروان ۲۳ نفره دختران و پسران وزنهبرداری ایران در رقابتهای قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا، جمعا موفق به کسب ۱۰ مدال طلا، ۲۰ نقره و ۲۰ برنز شدند که از این بین، پسران وزنهبرداری ایران ۸ طلا، ۱۵ نقره و ۱۲ برنز کسب کردند و دختران وزنهبرداری ایران صاحب ۲ طلا، ۵ نقره و ۸ برنز شدند.
کوروش باقری روز شنبه در گفتوگو با ایرنا درباره عملکرد تیم وزنهبرداری دختران ایران در مسابقات نوجوانان و جوانان، اظهار داشت: سطح مسابقات قهرمانی آسیا و رکوردها نسبت به سال قبل بالاتر و تیمها کاملتر بودند. در تیم ایران مریم کشتکار، نسیم قاسمی، پرنیا فرونش کیا، معصومه حسینی و سارا صفاوردی اولین بار بود که در میدان آسیایی شرکت میکردند. تقریبا نیمی از تیم برای اولین بار بود که در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کردند. واقعیت این است که بچهها با رکوردهای تمرینی فاصله داشتند و به طور قطع این موضوع مربوط به بحث زمانی است و باید این نقص را برطرف کنیم. برخی از باتجربههای تیم روی حرکت اول مشکل داشتند. وقتی وزنهبرداری حرکت اول را میاندازد به لحاظ روانی نمیتواند خود را جمع کند.
وی افزود: از ۱۱ وزنهبردار هشت وزنهبردار روی سکو رفتند و ۱۸ مدال کسب کردند. کسب این عناوین در مسابقات قهرمانی آسیا فضای خوبی را در وزنهبرداری بانوان راه انداخت. نیاز داریم تا بهتر و بیشتر از این کار کنیم. بچهها به شکل کلی به لحاظ رکوردی پیشرفت خوبی داشتند اما بسیاری از آنها نتوانستند رکوردهای تمرینات خود را در مسابقات قهرمانی آسیا بزنند.
مشاور فنی تیم ملی وزنهبرداری بانوان عنوان کرد: در مسابقات قهرمانی آسیا در قطر تقریبا همه کشورها به جز چین حضور داشت. قزاقستان بسیار پرقدرت آمده بود در حالی که سالهای قبل با یک یا دو ورزشکار شرکت میکردند. ازبکستان با تیم کامل و ترکمستان فوقالعاده قدرتمند آمده بودند. تیم مغولستان هم که در سالهای گذشته غیبت داشت، امسال در این مسابقات حضور یافت. همچنین کرهشمالی، کرهجنوبی و ژاپن هم پرقدرت در این مسابقات شرکت کردند.
وی یادآور شد: نمیخواهیم بگوییم هیچ ایراد و نقطه ضعفی نبوده، اما نسبت به سالهای گذشته اِلِمانهای مختلفی را بررسی کردیم و میگوییم که رکوردها بالاتر بود. در این مسابقات اگر عزل حسینی اوت نمیشد دختران جوان ما هم اول میشدند. امتیازات به شکلی بود که غزل وزنه زد و هیات ژوری یکی از حرکتها را برگرداند و تیم میتوانست همان جا قهرمان شود.
مشاور فنی تیم ملی وزنهبرداری بانوان همچنین درباره عملکرد الهه رزاقی در دسته ۷۶ کیلوگرم در مسابقات جهانی بحرین و قرار گرفتن در رده دهم جهان، گفت: رزاقی تنها نماینده دختر ما در این مسابقات بود. او در تمرینات شرایط خیلی خوبی داشت اما متاسفانه یکماه آخر از ناحیه پا دچار مشکل شد و مقداری آمادگی او پایین آمد. شاید اگر با همان آمادگی میرفت این موضوع دور از انتظار نبود تا به مدال حمله کند. رزاقی در دسته ۷۶ کیلوگرم خیلی به مدال نزدیک بود زیرا در دوضرب یکی از وزنهبرداران با ۱۳۶ کیلوگرم توانست به مدال برسد و او در نهایت توانست در رده دهم قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: برنامه ما این است تا در بازیهای المپیک لسآنجلس در بخش بانوان و مردان حضور کامل داشته باشیم و با دست پر برگردیم. باید در اینجا از تمامی اهالی وزنهبرداری چه کسانی که با روحیه دادن ما را تشویق میکنند و چه کسانی که ما را نقد میکنند، تشکر کنم. همچنین از نقادانی که صادقانه نقد میکنند، تشکر میکنم. نمیگویم منصفانه بلکه صادقانه نقد کردن بیشتر به دل مینشیند و نقطه ضعفها بیشتر به چشم میآید.
باقری همچنین درباره عملکرد تیم پسران در مسابقات جوانان و نوجوانان آسیا و کسب عنوان قهرمانی توسط تیم جوانان در دوحه، خاطرنشان کرد: تیم پسران عالی بودند و تمام ۱۲ نفری که به این مسابقات اعزام شدند، روی سکو رفتند و افزایش رکورد داشتند. این افزایش رکورد مشهود و سطح رقابت فوقالعاده بالا بود. پنج ورزشکار در بزرگسالان فوق سنگین عراق در این مسابقات حضور داشتند.
وی ادامه داد: وزنهبردار ترکمستان در دسته ۱۰۲ کیلوگرم رقابت نزدیکی با علیرضا نصیری داشت. او با اختلاف باخت اما در سنگین وزن بسیار پیشرفت محسوسی داشت. حرکت آخر ایلیا صالحی را هیات ژوری برگرداند. در کل نکات مثبت این اعزام و عملکرد بچهها نسبت به نقاط ضعف فوقالعاده بیشتر بود و بچهها نمره قبولی گرفتند.
منبع: irna.ir
نظر دهید