به گزارش ایرنا، جویبار در طول تاریخ یکی از موفقترین شهرهای ایران در ورزش به خصوص در رشته کُشتی بوده است و اتحادیه جهانی کشتی "فیلا" در سال ۲۰۱۳ میلادی، در گزارشی جویبار را پایتخت کشتی ایران نامید و از آن به عنوان منطقه قهرمان پرور در این رشته ورزشی نام برده است.
بر اساس آمار، بیش از ۲ هزار کشتیگیر در ردههای مختلف سنی در این شهر به صورت حرفهای در دهها سالن ورزشی مشغول تمرین هستند که مربیان، کشتیگیران را در سطوح یک تا چهار دستهبندی می کنند و در کنار فقر زیرساختی کُشتی مازندران، تنها رویهای که اشتیاق مدالآوری را در بین کشتی گیران این استان زنده نگه میدارد، غیرت مثال زدنی آنان است و بر همین اساس بسیار راغب هستند که در مسیری که نیاکانشان پا گذاشتند، حرکت کنند.
طی سالهای متمادی کشتی گیران مدال آور زیادی از این خطه برخاستند که توانستند در میادین بین المللی با پیروزی بر رقیبان خود پرچم ایران را به اهتزاز در آورند که از آن میان مهدی حاجیزاده، رضا یزدانی، حسن یزدانی، کامران قاسمپور، محمد نخودی، مسعود اسماعیل پور، کمیل قاسمی، امیر محمد یزدانی، امیر حسین فیروزپور، عزیز واگذاری، آیت واگذاری، سبحان روحی از جمله کشتی گیران جویباری هستند که مدال مسابقات جهانی، المپیک و آسیایی کشتی آزاد را کسب کردند.
به پاس این افتخار آفرینی کشتی گیران این خطه ساخت موزه ای در حد و نام ورزشکاران این دیار در شهرستان جویبار وعده داده شد و مسوولان امر طی چند مرحله در این خصوص مصاحبه واظهار نظر کردند و برای این منظور نقاط و مکانهایی به عنوان گزینه روی میز مسوولان قرار گرفت.
از آن جمله در سال ۱۳۹۸ مدیرکل وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر مازندران اعلام کرده بود که با تفویض اختیار که از سازمان میراث فرهنگی دریافت کردیم، موزه کشتی را در شهرستان جویبار راه اندازی می کنیم
سیف الله فرزانه زمان راه اندازی این موزه را سال ۱۳۹۸ یعنی ۶ سال قبل اعلام کرد اما اکنون که در سال ۱۴۰۳ قرار داریم خبری از آنچه وعده داده شده بود، نیست.
نگاهی به آرشیو اخبار موجود در رسانه های مازندران نشان می دهد که وعده ایجاد این موزه از زبان بالاترین مقام استان نیز طی چند مرحله اعلام شد که از آن جمله سخنان "سید محمود حسینی پور" استاندار اسبق مازندران مبنی بر در دستور کار قرار گرفتن راهاندازی موزه کشتی جویبار خبر داده بود.
او در دی ماه ۱۴۰۰ اعلام کرد: مذاکرات برای راه اندازی موزه بزرگ کشتی جویبار انجام شده است.
استاندار وقت مازندران هدف از راه اندازی موزه کشتی را گامی در جهت رونق بخشیدن به گردشگری ورزشی و روی آوردن گردشگران این حوزه به مازندران برشمرد.
البته حسینی پور در سال ۱۴۰۱ نیز دوباره ساخت این موزه را وعده داد و در در آیین تجلیل از مدال آوران مازندرانی کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان بلگراد در ساری گفت که بزرگترین موزه بین المللی کشتی جهان با همراهی بخش خصوصی در شهرستان جویبار به عنوان پایتخت کشتی ایران راه اندازی می شود و قرار است بسیاری از عنوان داران کشتی آزاد و فرنگی جهان مدال های خود را به این موزه اهدا کنند.
وی اجرایی شدن موزه کشتی را دلیل قطعی و حتمی رونق گرفتن طرح گردشگری ورزشی در جویبار دانسته بود.
اکنون بعد از گذشت چند سال از وعده های بی سرانجام ساخت موزه کشتی در جویبار سخنان اخیر مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران در خصوص اختصاص خانه قدیمی برای ساخت و راه اندازی موزه بار دیگر این موضوع را سرباز کرده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران گفت: بهرهبرداری از موزه کشتی جویبار در دستور کار شهرداری جویبار و اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قرار دارد.
حسین ایزدی این سخنان را در دیدار با شهردار جویبار اعلام کرد و افزود: بامرمت و بهرهبرداری هر چه سریعتر موزه کشتی، تنها موزه شهرستان جویبار توسط یکی از این ۲ نهاد انجام شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه شهرستان جویبار پایتخت و مهد کشتی ایران است و خانه مرحوم تقوایی(موزه کشتی) تاریخی و ثبت ملی شده است، باید در اولین فرصت از تخریب روزافزون این اثر ملی شهرستان جلوگیری شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران با اشاره به اینکه با همکاری و همدلی متقابل همه مشکلات مرتفع میشود، افزود: در اسرع وقت میتوان تکلیف این اثر تاریخی و قدمت دار را برای همیشه نهایی کرد.
او یادآور شد: در صورتیکه که موزه کشتی از طرف شهرداری و ادارهکل تعیین تکلیف شود می توانیم از تمامی ظرفیتها و پتانسیلهای آن موزه در جهت اهداف و سیاستهای توسعه گردشگری در این شهرستان استفاده کنیم.
رمضان سیفی، شهردار جویبار نیز در این دیدار عنوان کرد: شهرداری و شورای شهر جویبار با تمام توان در جهت احیاء موزه کشتی که دغدغه شهرداری است با ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران همکاری کرده و در رفع موانع قانونی و اداری مساعدت میکند.
البته در این مرحله می توان خوشبین بود که موضوع راه اندازی موزه کشتی جویبار یک گام برداشته است چرا که در این جلسه مکان موردنظر برای انجام این کار مشخص شده است و فقط آنچه باقی ماند مساعدت و همکاری ۲ نهاد برای تعامل هر چه بیشتر است تا امیدها برای تحقق این امر به سرانجام برسد.
خانه قدیمی "تقوایی" با قدمت حدود ۲۰۰ سال در غرب شهر جویبارو در منطقه باغبان محله قرار دارد. مالک اولیه این خانه "شیخ نصرالله تقوایی جویباری" از تجار قدیمی وسرشناس مازندران بوده که با کشور روسیه مبادلات بازرگانی داشته است.
منبع: irna.ir
نظر دهید