به گزارش خبرنگار ایرنا، برهانالدین دوران روز سه شنبه در بیست و هشتمین نشست شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در مشهد افزود: این رقم نشان می دهد که اکو هنوز بسیار عقبتر از واقعیتها و ظرفیتهای تجاری منطقه است.
وی ادامه داد: سازمان اکو دارای ساختارهای قوی برای ارتقای همکاریها به سطح بالاتر در اقتصاد، تجارت، انرژی، حمل و نقل و اتصالات است با این وجود ما متاسفانه هنوز به چشم انداز خود نرسیدهایم.
معاون وزیر امور خارجه ترکیه گفت: تحولات چند جانبه در عصر حاضر بسیار مورد توجه است و سازمان های منطقه ای همچون اکو امروزه دارند مهمتر میشوند و ما میتوانیم در منطقه بر اساس تلاشهای خود موفقتر عمل کنیم و مسیرهای دیگری را برای اقدامات مهمتر قائل شویم.
دوران ادامه داد: در این راستا ابتدا توجه به ایجاد طرحهای ملموس مبتنی بر نتیجه در منطقه اکو و برای اعضای آن، میتواند موثر باشد که ایجاد و حمایت بیشتر از این طرحها باید مطابق و بر اساس حقوق و برنامههای بین الملل باشد.
وی با بیان این که برای استفاده بهینه از منابع خود باید از هر گونه موازی کاری در دبیرخانه و سایر نهادهای اکو اجتناب کنیم افزود: همچنین باید نشستهای اکو را در موعد مقرر برگزار کنیم و تلاشهای بیشتری برای انجام بهینه فعالیت ها و وظایف خود انجام دهیم.
معاون وزیر امور خارجه ترکیه گفت: از همه کشورهای حاضر در این اجلاس برای حمایت از موسسه آموزشی اکو که در آنکارا در ساختمانی جدید ایجاد شده است دعوت میکنم.
دوران افزود: برای تحقق اهداف چشم انداز ۲۰۲۵ اجلاس آینده عشق آباد،باید نهایت تلاش خود را به کار ببریم که بدین منظور یک کمیته عالی در اکو تشکیل شده است تا برنامهها و اهداف خود را در آن کمیته ارایه کنیم و باید همکاریهای تجاری- اقتصادی به عنوان یک اولویت مد نظر قرار گیرد و نباید زمان و انرژی خود را هدر دهیم
دوران ادامه داد: باید بدانیم که سند چشم انداز ۲۰۲۵ ، اهداف تجاری را برای افزایش فعالیتها و تسهیلات تجاری تعریف کرده است که در این خصوص برگزاری جلسه اکو در جولای گذشته یکی از گامهای مهم بوده است.
وی اضافه کرد: ما از برگزاری نشست کشورهای عضو اکو طی سال آینده در ترکیه حمایت میکنیم و امیدواریم تصمیماتی که در این نشست گرفته خواهد شد منجر به ایجاد نزدیکی بین کشورها شود و ما بتوانیم اهداف سازمان را بهتر محقق کنیم.
معاون وزیر امور خارجه ترکیه گفت: ما باور داریم که انتخاب «ارزروم» ترکیه به عنوان پایتخت گردشگری ۲۰۲۵ اکو میتواند منجر به افزایش اهداف گردشگری شود و امیدواریم اقدامات خوبی را انجام دهیم.
دوران افزود: این موضوع بسیار مهم است تا بتوانیم نمادهای مختلف و مشترکی در اختیار داشته باشیم و انسجام منطقه ای ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: همچنین امید است توافق ۶۰ روزه آتش بس بین لبنان و اسراییل در منطقه منجر به آتش بس دایمی و امنیت پایدار بشود و غزه نیز یکی از اولویتهای ماست تا این تجاوز متوقف شود و بدون آتش بس وضعیت اسفناک انسانی در غزه قابل توقف نیست.
بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد طی روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر با حضور ۲۰ هیات خارجی در حال برگزاری است.
اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.
منبع: irna.ir
نظر دهید