سمنان در تکاپوی کسب عنوان «پایتخت هوش‌مصنوعی ایران»
اقتصادی

سمنان در تکاپوی کسب عنوان «پایتخت هوش‌مصنوعی ایران»

به گزارش خبرنگار ایرنا، هوش مصنوعی(AI) بخشی از علم کامپیوتر است که در آن ماشین‌ها، مانند کامپیوترها، طوری برنامه‌ریزی می‌شوند که کارهایی را انجام دهند که به طور معمول نیازمند بهره‌گیری از هوش انسان است، مانند یادگیری، تشخیص الگو، استدلال، درک زبان و حل مساله.

هوش مصنوعی به ماشین‌ها «هوش» می‌دهد تا مانند انسان فکر و عمل کنند. این هوش به آنها اجازه می‌دهد تا کارهایی مانند تشخیص چهره، ترجمه زبان و رانندگی خودکار را انجام دهند.

به طور کلی هدف از هوش مصنوعی خودکارسازی وظایف، بهبود کارایی و حل مسائل پیچیده هست یا به تعبیری دیگر هدف از هوش مصنوعی این است که زندگی انسان‌ها را راحت‌تر و موثرتر کند. این کار را با اتوماتیک کردن وظایف پیچیده و زمان‌بر، بهبود دقت و کارایی فرآیندها و کمک به تصمیم‌گیری‌های بهتر و سریع‌تر انجام می‌دهد.

علاوه بر کاربردهای عملی در صنایع مختلف مانند پزشکی، تجارت و تولید، هوش مصنوعی در زمینه سرگرمی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد تا تجربیات غنی و تعاملی را برای کاربران به ارمغان بیاورد. در مجموع، هدف هوش مصنوعی ایجاد شبکه‌هایی است که می‌توانند به طور خودکار و با هوشی شبیه به انسان، وظایف مختلفی را انجام دهند، زندگی را راحت‌تر کنند و به بهبود جوامع کمک کنند.

آینده از آن اقتصاد دیجیتال است و باید در مسیر تحقق اهداف اقتصاد دیجیتال گام برداشت که از زمینه‌های توسعه اقتصاد دیجیتال توجه به پیشرفت در حوزه هوش‌مصنوعی است و موفقیت در این بخش در گرو تقویت زیرساخت‌های اطلاعات و فناوری ارتباطات است که اکنون اپراتور تلفن همراه با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیارد ریالی در استان سمنان در این مسیر گام برداشته است.

از جمله پیشرفت‌های سمنان در حوزه هوش مصنوعی می‌توان به طراحی و پیاده‌سازی سامانه «تصمیم‌یار پزشکی» مبتنی بر هوش مصنوعی برای ثبت و تحلیل داده‌های اقدامات سنگ‌شکن برون‌اندامی برای اولین بار در کشور در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان اشاره کرد.

بدون شک تقویت زیرساخت‌های اطلاعات و فناوری ارتباطات و افزایش سرعت اینترنت در پیشرفت‌های چشمگیر استان سمنان در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال موثر است.

سمنان در تکاپوی کسب عنوان «پایتخت هوش‌مصنوعی ایران»

سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیارد ریال در مرحله نخست طرح ارتقای اینترنت تلفن همراه

مدیر مخابرات استان سمنان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: نخستین طرح ارتقاء فناوری همراه اول با فناوری TD-LTE در این استان با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیارد ریال راه‌اندازی شد.

مجید دارائی افزود: نصب و راه‌اندازی فناوری TD-LTE در چهار سایت BTS اپراتور همراه اول استان سمنان با هزینه اعتبار افزون بر ۱۲۰ میلیارد ریال برای ارتقای اینترنت تلفن همراه از نسل چهارم (۴G) به (۴.۵G) انجام شد.

وی ادامه داد: با توجه به گسترش انواع خدمات مبتنی بر وب از جمله رسانه‌های اجتماعی، تلویزیون‌های اینترنتی و بازی‌های برخط و افزایش نیاز به اتصال اینترنت پرسرعت، نخستین طرح سایت TD-LTE در شهرک مهاجر و مسکن مهر ۲ شهرستان سمنان، شهر بسطام شهرستان شاهرود و شهرک صنعتی علی‌آباد شهرستان گرمسار راه‌اندازی شد.

مدیر مخابرات استان سمنان با اشاره به اینکه خدمات اینترنت پرسرعت بی‌سیم نسل ۴.۵ ثابت (TD-LTE)، به عنوان جدیدترین نسل از اینترنت است،گفت: این سرویس یکی از بهترین انتخاب‌ها برای تامین نیازمندی‌های اینترنت خانه‌ها و موسسه‌ها و سازمان‌هایی است که به هر دلیل فاقد خط تلفن ثابت است.

دارائی اظهار کرد: پهنای باند بالا و پایداری سرویس در آپلود و دانلود، امکان خرید بسته‌های متنوع و مقرون به صرفه از مزایای طرح ارتقا فناوری همراه اول با فناوری TD-LTE برای مشترکان این شرکت است.

مدیر مخابرات استان سمنان اظهار کرد: این امکانات به زودی در دیگر نقاط مختلف استان نصب می شود و به بهره‌برداری خواهد رسید.

سمنان در تکاپوی کسب عنوان «پایتخت هوش‌مصنوعی ایران»

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

تحقق چشم‌انداز تبدیل شدن سمنان به پایتخت هوش مصنوعی کشور با توجه به زیرساخت‌هایی که در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد و رشته‌های تحصیلی متنوع و مرتبطی که در دانشگاه‌های این استان ارایه می‌شود، دور از انتظار نیست و برای رسیدن سمنان به جایگاه واقی خود برساس توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها نیازمند توجه بیش از پیش در تامین زیرساخت‌ها و پشتکار، پیگیری و همراهی دستگاه های اجرایی است و در عین حال شهروندان و شرکت‌های خصوصی نیز باید پای کار باشند.


منبع: irna.ir