ایمانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: علی رغم آنکه بخش کشاورزی سهمنسبتا خوبی در تولید ناخالص داخلی و اشتغال دارد، اما با تخصیص منابع و بودجه اندک راه به جایی نمی برد.
به گفته او، دستیابی به اهداف و برنامه های وزارت جهاد نظیر اجرای مصوبه الگوی کشت، خودکفایی ۹۰ درصدی محصولات اساسی در برنامه هفتم و خوداتکایی ۴۰ درصدی دانه های روغنی نیازمند برنامه ریزی مدون و الزامات لازم است که با توجه به گستردگی بخش کشاورزی و سهم ۳ درصدی در بودجه امسال نمی توان انتظار داشت که اهداف محقق شود.
ایمانی ادامه داد: تحقق خودکفایی محصولات اساسی در برنامه هفتم نیازمند منابع و اعتبارات لازم است و با ابزار قهری نمی توان انتظار داشت که به اهداف میتوان دست یافت چراکه وزارت جهاد نمی تواند در اجرای مصوبه الگوی کشت، کشاورزان را مجبور به تولید کند.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه افزایش عملکرد و بهره وری راهکار اصلی دستیابی به خودکفایی محصولات اساسی است، گفت: اکنون در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی با خلا عملکرد روبرو هستیم که این موضوع به بهره وری مربوط می شود و بهره وری هم تنها به بحث منابع مالی باز می گردد چراکه با افزایش بهره کری مزیت های نسبی در کشور داریم که در برخی از محصولات قابلیت صادرات داریم که در صورت تحقق در مثبت شدن تراز بخش کشاورزی اثر می گذارد.
منبع: yjc.ir
نظر دهید