به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، حادثه تلخ معدن زغال سنگ «معدنجو» طبس که در حوالی ساعت ۲۱ شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ به وقوع پیوست و ابعاد این حادثه ۲ بلوک B و C معدن را تحت تاثیر قرار داد، نتیجه آن جان باختن ۵۲ نفر شد.
مجموعه عواملی از جمله شرایط کاری نامناسب شامل عدم رعایت قوانین، استانداردهای ایمنی و قواعد حرفهای، کمبود تجهیزات حفاظتی، ایمنی و آموزش ناکافی، استفاده از ماشینآلات قدیمی یا نامناسب، ضعف در عملکرد دستگاههای مسئول دارای وظیفه قانونی در امر نظارت بر فعالیت و محیط کار معدن و خطاهای انسانی، علت این حادثه ارزیابی شده است.
طبق گزارش سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، عامل بروز حادثه در بلوک C این معدن ناشی از تجمع تدریجی گاز و عدم تهویه مناسب جهت جلوگیری از آن و عدم زهکشی مناسب، عدم وجود حسگرهای دقیق و ثابت، سیستم مانیتورینگ گاز و سیستم های هشدار خودکار، حفاری غیر اصولی و ریزش بخشی از توده ناشی از گام نخست استخراج کارگاه ۸۲ که منجر به مدفون شدن تعدادی از کارگران و افزایش غلظت گاز متان و بروز انفجار در آن محل شد.
همچنین بروز حادثه در بلوک B به دلیل انتشار گاز CO حاصل از انفجار و انتقال از بلوک C به بلوک B بوده است که اطلاعرسانی فوری به کارگران مشغول در بلوک B و تخلیه سریع به منظور نجات جان آنها انجام نشده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت، به عنوان یکی از متولیان حوزه معادن کشور در این حادثه اقداماتی انجام داده است که گزارش آن را در پاسخ به سوالات خبرنگار اقتصادی ایرنا ارسال کرده است.
بر اساس این گزارش، وزیر صمت به محض وقوع حادثه در ساعات اولیه در محل انفجار معدن حضور پیدا کرده و گفت و گوی اولیه و بررسی علل و ابعاد حادثه توسط وزیر در جلسه با مدیر معدن معدنجو در محل انجام شد.
پیگیری مداوم وزیر صمت در مورد امدادرسانی به حادثه دیدگان معدن طبس در محل حادثه، دستور وزیر صمت بهمنظور پیگیری ایمن سازی برای خروج افراد درون معدن و تشکیل ستاد مدیریت بحران استان، از دیگر اقدامات در این زمینه بوده است.
در همین راستا، کمیته ای برای بررسی علت حادثه معدن طبس به دستور وزیر صمت تشکیل و در ادامه جلسه مشترک وزرای صمت و تعاون به منظور پرداخت حقوق و دستمزد جانباختگان و نحوه حمایت های بیمه ای از خانوادههای آنان برگزار شد.
برپایه این گزارش، دستور وزیر صمت در خصوص ارائه گزارش کارشناسی ابعاد حادثه معدن طبس به مردم و احیای دفتر نظارت بر معادن از مهمترین اقدامات بود. گروه ویژه بررسی ایمنی معادن زغال سنگ در وزارت صمت تشکیل شد.
همچنین پیش نویس دستورالعمل ماده ۵۵ آیین نامه اجرایی قانون معادن و تبصره ذیل آن در حوزه مسائل فنی، ایمنی و حوادث معدنی وزارت صمت در راستای اجرای آیین نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار با هدف ملاحظه و اعلام نظر عموم مردم و فعالان اقتصادی در پایگاه ملی اطلاع رسانی قوانین و مقررات کشور منتشر شد.
وزیر صمت دستورات لازم را برای بازگرداندن ایمنی معادن به چارت وزارتخانه صادر کرد و در همین راستا، برگزاری جلسات مکرر در وزارتخانه با حضور وزیر صمت، مشاوران، معاونان و روسای سازمانهای مربوطه درخصوص معدن معدنجوی طبس و پیشگیری از تکرار حادثه در معادن دیگر از جمله این اقدامات بود.
منبع: irna.ir
نظر دهید