داوود مسعودی، دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه هوش مصنوعی یکی از فناوریهای نوظهور در جهان است، گفت: چگونگی استفاده از این فناوری و آمادگی جامعه برای پذیرش آن میتواند در نهایت بر میزان موفقیت این فناوری تأثیرگذار باشد. برای رسیدن به این تاثیرگذاری، لازم است کارگروههایی به منظور حل مشکلات و موانع موجود بر سر راه توسعه هوش مصنوعی و رشد اقتصاد دیجیتال ایجاد شود که این امر مورد توجه دولت است.
او ادامه داد: هماهنگی بین دستگاهها در حوزه هوش مصنوعی نیز یکی از موضوعهای مهم دیگر در توسعه این فناوری و کاربردی شدن آن در جامعه است که رئیسجمهور نیز به آن تاکید دارد.
مسعودی با تاکید بر اهمیت متناسب سازی هوش مصنوعی با فرهنگ، باورها و سبک زندگی ایرانی، گفت: باید بدانیم این فناوری قرار است چه خدمتی به ما ارائه و کدام نیاز کشور را رفع کند تا بتوانیم به درستی برای آن برنامهریزی کنیم.
او بیان کرد: جلوگیری از موازی کاری و متناسب سازی استفاده از هوش مصنوعی نیازمند تشکیل کارگروه ویژه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال با اهداف کوتاهمدت و بلندمدت است. این کارگروه باید بتواند با شناسایی چالشها و فرصتهای موجود در این حوزه، به توسعه آن کمک کند.
دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران مطرح کرد: حضور متخصصان، پژوهشگران، صنعتگران و نمایندگان نهادهای دولتی و خصوصی و همچنین تشکیل تیمهایی با تخصصهای مختلف اعم از فناوری، اقتصاد، حقوق و امنیت در این کارگروه میتواند در راه رسیدن به اهداف، کارآمد باشد.
او اضافه کرد: در این راستا انجام تحقیقات درباره هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در کشور و شناسایی بهترین شیوهها و تجربیات جهانی، گرهگشا خواهد بود. همچنین لازم است جلساتی به منظور تبادلنظر و بررسی پیشرفتها برگزار شود.
مسعودی برگزاری کارگاههای آموزشی به منظور افزایش دانش و مهارت در این زمینه، تدوین برنامههای عملیاتی برای پیادهسازی پروژههای مرتبط با هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال و همچنین تعیین اولویتها و زمانبندی برای اجرای پروژهها را ضروری و حائز اهمیت دانست.
او همچنین با تاکید بر اهمیت همکاری با نهادهای دیگر همچون دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و سازمانهای دولتی و خصوصی گفت: همچنین برقراری ارتباط با انجمنها و شبکههای بینالمللی بسیار کارساز خواهد بود.
دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران اطلاع رسانی و آگاهی سازی در این زمینه را از راه های توسعه هوش مصنوعی دانست و مطرح کرد: به منظور حل این مشکل باید آگاهیبخشی را در دستور کار قرار دهیم. این مهم با تولید محتوا و برگزاری رویدادها به منظور افزایش آگاهی عمومی درباره هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال امکانپذیر است و البته انتشار گزارشها و مقالات علمی در این زمینه هم کارساز خواهد بود. ارزیابی مستمر فعالیتهای کارگروه و دریافت بازخورد از اعضا و ذینفعان و همچنین بهروزرسانی برنامهها و استراتژیها بر اساس نتایج ارزیابی، از دیگر راهکارهاست.
او در پایان گفت که تشکیل کارگروه ویژه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال میتواند به ایجاد یک ساختار منسجم برای توسعه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در کشور کمک کند و زمینهساز نوآوری و پیشرفت در این حوزه باشد. البته در این میان به دستگاههای مختلف توصیه میشود به جای موازیکاری و تشکیل چند کارگروه، یک کارگروه مشترک مطابق با این طرح با همکاری انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران ایجاد شود و همه دستگاهها در آن حضور و همکاری داشته باشند.
منبع: yjc.ir
نظر دهید